Huis

13 dingen die je huis aangenaam maken

Ben je onlangs verhuisd of wil je je huidige huis wat meer ‘jou’ maken? Dan kunnen wij jou daar zeker bij helpen. Je huis is je veilige haven. Het moet rust en gezelligheid uitstralen. Je moet je er goed thuis voelen en het moet aangenaam aanvoelen. Als je na een lange dag werken thuis komt wil je heerlijk kunnen ontspannen in een omgeving waar jij je prettig voelt. Er zijn veel dingen die je kunt ondernemen om je huis nét wat aangenamer te maken dan het al is. Van grote veranderingen tot kleine veranderingen en van grote tips tot kleine tips. Volg onze suggesties hieronder en je zult merken dat je huis een stuk prettiger zal aanvoelen. En vooral met de wintermaanden in het vooruitzicht is dat een hele prettige gedachten. Het hebben van een heerlijk, aangename thuishaven waar al jouw zorgen zullen wegvallen en je heerlijk tot je zelf kunt komen.

1.Kies voor een nieuwe kleur op de muur
Breng wat meer sfeer in huis door je muren een nieuwe look te geven. Dit bereik je al snel door een andere kleur op je muren te schilderen. Een andere kleur verf op de muur is een goede eerste stap om je huis eens flink onder handen te nemen en een stuk aangenamer te maken.

2.Verlichting
Ga voor dimlichten. Zo kun je zelf goed de controle behouden over hoe fel het licht schijnt. Het is wetenschappelijk bewezen dat het beter is dat je een half uur voordat je gaat slapen het ligt dimt. Zo kan je alvast wennen en ga je de ontspanningsfase in. Dit is heel belangrijk voor een goede nachtrust.

3.Sfeerverlichting
Naast dimlichten zijn sfeerlichten ook fijn. Denk hierbij aan gekleurde lampjes of de bekende ‘fairylights’. Dit zijn kleine lampjes, vergelijkbaar met lampjes die je in je kerstboom doet. Deze kun je decoratief tentoonstellen in je huis waardoor het net wat sfeervoller zal worden.

4.Een zalig zittende zetel
Als je na een dag lang werken thuis komt wil je natuurlijk neerploffen in een zetel die lekker zit. Laat de leren zetels voor wat het is en investeer in een zetel met een katoenen of linnen bekleding.

5.Heel veel kussentjes en dekentjes
Leuk je zetel op met sfeer kussens. Hiermee geef je de zetel niet alleen een leuke uitstraling maar deze kussentjes zijn ook perfect om mee te knuffelen op de bank of om te gebruiken als een steuntje in je rug.

6.Kaarsen. Heel veel kaarsen
Vooral met de koudere maanden in het vooruitzicht zijn kaarsen dé producten die jij nodig hebt in huis om het een stuk aangenamer te maken. Niet alleen zorgen ze voor een fijne sfeerverlichting, ook geeft het warmte af.

7.Hang meer foto’s op
Dit hoeven niet alleen maar foto’s van familieleden te zijn. Het kunnen ook foto’s en posters zijn van beelden die je aanspreken.

8.Investeer in een goede geluidsinstallatie
Zo kun je jouw favoriete plaatjes draaien of zelfs jouw lievelingspodcast aanzetten. Optimaal genieten en optimaal ontspannen.

© Pexels.com

9.Investeer in een goed matras
Een matras is misschien het belangrijkste item in huis dat zorgt voor een goede nachtrust. En hoe beter je slaapt, hoe aangenamer jij je voelt.

10.Zet wat planten neer in je huiskamer
Groen doet het altijd goed.

11.Maak een snackbox en plaats deze in de living
Koop een mooi mandje of doosje dat goed bij jouw inrichting past en vul deze met allerlei lekkers.

12.Hang een eucalyptus plant in de douche
De eucalyptus geur zal tijdens het douchen of baden de illusie creëren dat je in een spa bent. Je badkamer voelt meteen een stuk luxer en aangenamer.

13.Mooi vloerkleed
Een goed vloerkleed onder de salontafel geeft je living meteen een nieuwe uitstraling. Ga voor warme tinten zodat je living een warme uitstraling krijgt.