Lifestyle

13 schoonheidsproducten om te reinigen

Een schoon gezicht is een mooi gezicht! De huid is het grootste orgaan van ons lichaam, dus is het nodig dat we haar goed behandelen. Het gezicht reinigen doe je zowel in de ochtend als in de avond.

Maar met zoveel producten om uit te kiezen en verschillende huidtypes in de wereld, hoe weet je wat het beste voor jou is? Hier zijn dertien schoonheidsproducten die vuil, olie en make-up effectief verwijderen.

1. Micellair water

Micellair water is een product dat ‘micellen’ bevat. Deze kleine deeltjes trekken water, olie en vuil aan. Het kan met een wattenschijfje worden gebruikt om hardnekkige make-up makkelijk en snel te verwijderen. Micellair water is geschikt voor de gevoelige huid.

2. Reinigingsmelk

Een romige reiniger die goed werkt bij droge of gevoelige huidtypes. Het bevat verzachtende en bevochtigende middelen om de huid te hydrateren en te verzachten.

3. Reinigingsgel

Een gelachtige reiniger die effectief make-up en ander vuil verwijdert. Kan een trekkerig gevoel geven aan de droge huid, en daarom alleen geschikt voor mensen met een vette of onzuivere huid.

4. Reinigingslotion

Lotion werkt goed om alle sporen van make-up te verwijderen en laat de huid daarna zacht en glad aanvoelen.

5. Reinigingsdoekjes

Reinigingsdoekjes zijn ideaal voor als je haast hebt en je snel moet opfrissen voordat je de deur uitgaat. Ga je op reis? Neem dan zeker reinigingsdoekjes mee!

6. Gezichtsscrub

Gezichtsscrubs helpen om dode huidcellen van je gezicht te verwijderen. Als je een vette huid hebt of gewoon een diepere reiniging wilt, dan is gezichtsscrub perfect voor jou!

7. Gezichtstonic

Tonic is een belangrijke stap in elke schoonheidsroutine omdat het voorkomt dat de huid dof en slap wordt. De beste producten zijn die zonder alcohol en zonder agressieve chemicaliën.

© Pexels.com

8. Reinigingsbar

Een reinigingsbar (of reinigingsreep) reinigt de huid op een zachte en grondige manier. Deze methode is geschikt voor mensen met een gevoelige huid!

9. Oogmake-up remover

Een goede oogmake-up remover is in staat om de make-up rondom de ogen te verwijderen, zonder de huid te irriteren. En dat is nodig, want de huid rondom de ogen is dun en gevoelig.

10. Reinigingsmousse

Een mousse is een schuimend product. Dit zorgt voor een intensieve reiniging. Het is zeer geschikt voor de vette of onzuivere huid.

11. Gezichtsmasker

Gebruik een gezichtsmasker voor een diepe reiniging van de huid. De juiste producten absorberen ook overtollig talg. Je hebt minder last van verstopte poriën!

12. Gezichtsolie

Gezichtsolie is geschikt voor ieder huidtype. Het beschermt de huid tegen invloeden van buitenaf en zorgt ondertussen voor een goede balans.

13. Neusstrips

Last van mee-eters of verstopte poriën? Gebruik neusstrips om ze effectief te verwijderen. De huid ziet na gebruik schoon en glad uit.

Conclusie

Niemand houdt van een doffe, levenloze huid! Gelukkig hoeft het niet moeilijk te zijn om je huid helder en stralend te houden, en je hoeft zeker niet veel geld uit te geven om een stralende huid te krijgen. Hopelijk heeft de lijst hierboven je geholpen! Bedankt voor het lezen.