Lifestyle

13 stranden waar je wilt zonnen

Zin om een dagje heerlijk te zonnen op het strand? Niks aan je hoofd hebben terwijl jij volop geniet van de zon. Op de 13 stranden beschreven in dit artikel wil je gewoon zonnen. Een duik nemen in diep helderblauw water waarbij je de vissen onder je kan zien zwemmen, op een heerlijk strandbed liggen in het witte zand en naar een strandtent kunnen lopen voor een drankje en een hapje, dat is waar je wilt zonnen. Bij de selectie van onderstaande stranden is rekening gehouden met de bereikbaarheid vanuit Brussel.

Op deze 13 stranden wil je zonnen:

1. Playa Porto Mari, Curaçao

Het eerste strand bevindt zich in het Caribisch gebied. Dit strand is een uitstekende plek om te snorkelen en zelfs wilde schildpadden komen hier voor. Het strand heeft daarnaast 2 varkens als huisdieren.

2. Great Bay Beach, Sint Maarten

Dit strand is het gezelligste strand van Sint-Maarten. Heerlijke bedjes, drankjes en hapjes maken dat er een relaxte sfeer hangt.

3. No Name Beach, Bonaire

Dit strand bevindt zich op Bonaire en doet eer aan de bijnaam van Bonaire: ‘Divers Paradise’. Langs dit hagelwitte strand ligt een koraalrif waar onder andere wilde schildpadden zwemmen.

4. Cala d’Hort, Ibiza

Dichter bij huis vinden we Cala d’Hort. Dit strandje heeft hagelwit zand en een schitterend uitzicht op Es Vedra.

5. Platja de Formentor, Mallorca

Om het strandje te bereiken moet je via een weg over een berg heen. Het strandje zelf beschikt over helderblauw water en een leuk restaurantje.

6. La Pelosa Beach, Sardinië

Dit strand is mooiste strand van Sardinië. Het water is ondiep en kraakhelder. Het strand wordt omgeven door schitterende natuur wat het extra aangenaam maakt om hier te zonnen.

7. Calambrone, Italië

Dit langgerekte heerlijke zandstrand in Toscane is 1 van de beste stranden van Italië. Er bevinden zich toffe strandtenten, gezelligheid en heerlijke bedjes om op te zonnen.

© Pexels.com

8. Sakarum Beach, Kroatië

Dit heerlijke strand in de omgeving van Zadar nodigt uit voor een heerlijke stranddag met onder meer een leuke beachbar.

9. Simos Beach, Griekenland

Een groot maar rustig strand met kraakhelder water en hagelwit zand op het eiland Elafonisos.

10. Praia da Marinha, Portugal

Een ontzettend mooi strand onderaan de iconische kliffen van de Algarve. Het water is kalm en de kliffen houden de harde wind tegen.

11. Ghan Tuffieha Bay, Malta

Dit strandje op Malta ligt op een geweldig mooie locatie tussen de Maltezer eilanden en beschikt over goede faciliteiten.

12. Ölüdeniz, Turkije

Dit witte strand met helder blauw water behoort tot de mooiste plekken van Turkije. Een deel van dit strand behoort zelfs tot een nationaal park.

13. Konnos Bay, Cyprus

Op dit heerlijke strandje genieten van een verbluffende zonsondergang in je zwembroek/bikini.

Bezoek deze stranden als je houdt van een heerlijk dagje zonnen en relaxen.