Voeding

13 gezonde tussendoortjes

Gezonder eten hoeft niet te betekenen dat je niet meer kunt snacken. In dit artikel vindt je 13 heerlijke en gezonde tussendoortjes.

1: Boerenkool chips
Een heerlijke en gezonde vervanging voor de normale aardappelchips? Ga dan voor boerenkool chips, die zijn rijk in vitamine: A, B, C en K. Ook zitten ze bomvol vezels.

2: Popcorn
Een van de snacks die het makkelijkst te maken zijn op dit lijstje: popcorn! Een goede bron van antioxidanten en vezels. Haal bij de supermarkt een zakje mais. Doe de mais in de pan, doe er wat zout bij en je hebt een heerlijk en gezond tussendoortje.

3: Fruit
Gewoon ouderwets een stuk fruit blijft ook altijd goed. Makkelijk en bomvol vitamines, mineralen en vezels.
4: Fruit met pindakaas of notenpasta
Vind je alleen een stuk fruit niet vullend genoeg? Voeg dan wat vetten en eiwitten toe. Bijvoorbeeld door een appel in partjes te snijden en deze te dippen in pindakaas of amandelpasta.

5: Snoepgroentes
Snoepgroentes zijn lekker en makkelijk. Ga bijvoorbeeld voor snoeptomaatjes, snoeppaprika of snoepkomkommer.

6: Snoepgroentes met dip
Vind je alleen snoepgroentes een beetje saai? Ga dan voor snoepgroentes met een dip. Maak er bijvoorbeeld een lekker yoghurtdipje bij, of als je wat meer tijd hebt kan je er ook heerlijke humus bij maken. Of je haalt de humus gewoon kant-en-klaar.

© Pexels.com

7: Noten
Snel veel eiwitten, mineralen en vezels binnenkrijgen? Neem dan als tussendoortje een handje noten. Bijvoorbeeld walnoten, amandelen of pecannoten. Wil je dat het zo gezond mogelijk is? Ga dan voor ongebrande ongezouten noten.

8: Gedroogd fruit
Gedroogd fruit is rijk aan vezels, mineralen en antioxidanten. Een gezond tussendoortje dus, vooral je zin hebt in iets zoets. Denk hierbij aan rozijnen, dadels of gedroogde vijgen of abrikozen.

9: Geroosterde kikkererwten
Kikkererwten zijn een goede bron van vitamines, mineralen en eiwitten. Doordat ze ook veel vezels bevatten vullen ze je ook sneller, ideaal voor het afvallen dus! Je hebt de geroosterde kikkererwten zo klaargemaakt en je hebt een heerlijk gezond tussendoortje.

10: Schaaltje olijven
Olijven zijn heel goed voor je bloeddruk en ze zijn een goede bron van kalium, ijzer en calcium. Je hoeft ze niet klaar te maken dus ze zijn een snel, makkelijk een gezond tussendoortje.

11: Augurken
De augurk kan natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Augurken bevatten veel vitamine K wat zeer belangrijk is voor een normale bloedstolling. Een augurk kan zelfs al 15% van je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamine K bevatten.

12: Gekookt ei
Eieren zijn rijk aan: vitamine: A, D, E, K, B2, B6, B5, B12, en B9. Daarnaast bevatten ze veel foliumzuur en natuurlijk eiwitten. Eieren bevatten ook nog eens 20% van de aanbeloven dagelijkse hoeveelheid choline. Choline is heel belangrijk om je hersenen optimaal te laten functioneren.

13: Pure chocolade
Wist je dat chocolade ook gezond kan zijn? Cacao heeft namelijk veel gezondheidsvoordelen. Het zit bomvol antioxidanten en mineralen. Kies voor een reep met minimaal 80% cacao.