Gezin

13 zaken om te doen met kinderen

Ben je opzoek naar leuke activiteiten die je samen met je kinderen kunt ondernemen, dan helpen wij jou daar graag verder bij. Of wellicht ben je een meter of peter en pas je binnenkort op, ook dan zal de onderstaande lijst jou zeker verder helpen. Lees snel verder voor 13 zaken om te doen met kinderen. Bezorg ze een onvergetelijke dag gevuld met toffe activiteiten.

1. Neem ze mee naar de Antwerpen Zoo
De Antwerpen Zoo is leuk voor jong en oud dus ook jij zal je er goed vermaken. Van olifanten tot flamingo’s en alles wat er tussen zit. Je kunt ze allemaal bezoeken in de Antwerpen Zoo.

2. Het Suske en Wiske museum
In Kalmthout staat het Suske en Wiske Museum. Dit is een museum dat niet alleen leuk is voor kinderen, maar voor iedereen die zich jong voelt zoals het museum zelf aangeeft.

3. Een knutsel middag
Samen gezellig knutselen thuis is een hele leuke en betaalbare activiteit. Haal wat canvassen en wat verf bij een hobby winkel of een budget winkel zoals de Action. Koop wat gekleurd papier, lijm, scharen en stickers. Zo creëer je jouw eigen creative middag.

4. Bezoek een kinderboerderij
Gezellig bij de schaapjes, koeien en kippen op bezoek.

5. Bezoek het Technopolis
Een leuk ‘doe museum’ voor kinderen. Ook een fijne locatie om een kinderverjaardag te organiseren.

6. Maak een wandeling door het bos
België kent veel bossen en parken. Neem je kinderen een dag mee de natuur in. Even weg van alle tablets en even één zijn met de natuur.

7. Bezoek het Atomium in Brussel
Leuk voor jong en oud!

8. Het Museum voor Natuurwetenschappen
Als je het Atomium in Brussel bezoekt kun je ervoor kiezen deze ook te combineren met een bezoek aan het Museum voor Natuurwetenschappen. Dit museum wordt ook wel het Dinomuseum genoemd. Het is een leerzame plek voor kinderen die een interesse hebben in dinosaurussen en fossielen. Maar stiekem ook gewoon leuk voor iedereen. Er valt veel te zien, ondernemen en beleven.

9. De ZOO van Planckendael
Na de Antwerpen Zoo is de Zoo van Planckendael ook een grote favoriet onder de Vlaamse bevolking. Ook hier heb je veel verschillende diersoorten zoals giraffen, koala’s en pinguïns. Ook zijn er speelplaatsen aanwezig waar de kinderen tussen het bewonderen van de dieren kunnen spelen.

10. Een avontuurlijke buitenspeeltuin
Zoals Avontuur in de Keiheuvel of Hangtime in Oostende.

© Pexels.com

11. De Efteling in Kaatsheuvel, Nederland
Net de grens over kun je het leukste attractiepark van Nederland vinden. De Efteling is leuk voor jong en oud. Met attracties speciaal voor kinderen maar ook attracties voor kinderen en volwassenen. Een magische tijd beleef je in de Efteling.

12. Bezoek een kasteel
België heeft veel kastelen die je gratis kunt bezoeken. Zo kunnen de kinderen zich even een prins of prinses voelen. Een mooi kasteel om te bezoeken is de Burcht Reinhardstein.

13. Een filmavondje met toffe Disney films
Disney doet het goed bij elk kind. De vrolijke muziek, de prachtige beelden. Maak er een echt filmavondje van door veel lekkere snacks in huis te halen, lekkere drankjes en wat sfeerverlichting. En laten we eerlijk zijn, van Disney films geniet iedereen, ongeacht de leeftijd. Zo zul je samen een hele leuke movie night tegemoet gaan!

Met al deze tips zijn wij ervan overtuigd dat je een gezellige dag tegemoet gaat met de kinderen.