Huis

13 manieren om je tuin mooi te maken

De tuin is voor veel mensen die oase van rust die even ontsnapping biedt aan de hectiek van ons dagelijks leven. Het is de plek om helemaal tot rust te komen. Het is dan ook geen wonder dat er wel wat groene vingers in het land zijn. Behoorlijk wat mensen spenderen heel wat tijd en moeite aan het mooi maken en houden van de tuin. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw tuin? Dan vind je hier 13 manieren om je tuin mooi te maken.

1. Een houten tuinbank

Een echte tuinbank geeft het signaal af dat jouw tuin er eentje is om in te relaxen en in te rusten. En zeg nu zelf: een houten tuinbank is toch gewoon ook mooi?

2. Tuintegels

Wil je jouw tuin onderhoudsarm maken maar toch mooi houden? Dan kan je een deel van de tuin aanleggen in keramische tuintegels.

3. Plantenbakken

Een tuin zonder leven en zonder groen is maar een triestige zaak. Door de juiste plantenbakken te plaatsen maak je van jouw tuin een echte oase van kleuren en van leven.

4. Een hangmat

Ben je in de mogelijkheid om ergens in jouw tuin een hangmat te plaatsen? Dan moet je dat zeker overwegen. Een hangmat is een leuk accessoire en kan je ook echt gebruiken!

5. Een afgesloten patio

Een belangrijk onderdeel van de tuin is ook de patio. Maak hier echt een apart plekje van waar je heerlijk over de rest van de tuin uit kunt kijken.

6. Klimplanten

Heb je een schutting staan? Dan kan je deze schutting heel erg gemakkelijk opleuken door er een klimplant tegen te plaatsen.

© Pexels.com

7. Een goede barbecue

Wat is er in een tuin beter dan de wetenschap dat er ook in geleefd en gefeest wordt? Een barbecue geeft dit signaal af. Wedden dat jouw gasten er weg van zijn?

8. Wintergroene planten

In de winter is een tuin al snel een triestige bedoening zonder groen. Door een paar wintergroene planten te plaats kun je dit vermijden.

9. Een schommel

Heb je de ruimte om een schommel te plaatsen? Dan is er echt geen enkele reden om dit niet te doen. Een schommel geeft karakter en is gewoon leuk.

10. Staptegels

Staptegels gebruiken om een padje doorheen de tuin te vormen? Een geniaal idee waar je ongetwijfeld veel plezier uit zult halen.

11. Een vijver

Een klein vijvertje kan de sfeer in een tuin helemaal om doen slaan. Bovendien is het ook gewoon leuk om af en toe eens naar de vissen te gaan kijken. Enkel maar voordelen!

12. Tuinverlichting

De juiste tuinverlichting die de correcte accenten legt is een wereld van verschil voor jouw tuin. Denk hier op voorhand wel een goed lichtplan over uit.

13. Bloemen!

Iedereen houdt wel van een beetje kleur en zeker in een tuin is dat onmisbaar. Wees dus niet te zuinig met mooie bloemen als je jouw groene vingers wilt etaleren!