Huis

13 zaken die je in je slaapkamer wilt

De slaapkamer is zonder enige twijfel één van de belangrijkste kamers in huis. Het is de kamer waar je waarschijnlijk het meeste tijd in doorbrengt. Een goede nachtrust is bovendien van cruciaal belang om de dag erop goed door te komen. Het spreekt dan ook voor zich dat je heel wat moeite steekt in het inrichten en mooi houden van de slaapkamer. Maar wat moet een goede slaapkamer nu hebben? Hier zijn alvast 13 zaken die je in jouw slaapkamer wilt.

1. Een goed bed

Alles staat of valt met de kwaliteit van het bed. Een goed bed is het begin van elke goede slaapkamer. Wat een goed bed is? Dat hangt af van persoon tot persoon en betekent dat je het zult moeten ondervinden!

2. Een praktische kleerkast

Naast het bed is het van groot belang dat je ook een goede kleerkast hebt in de slaapkamer. Een goede kleerkast biedt ruimte voor al jouw kleding en een praktische indeling.

3. Een nachtkastje

Een nachtkastje is een absolute must-have voor in de slaapkamer. Het is die praktische opbergplek voor alles wat je midden in de nacht of de volgende ochtend nodig hebt.

4. Een spiegel

Een spiegel in de slaapkamer is ontzettend nuttig om de controleren of je goed gekleed bent en heeft ook zo zijn andere functies.

5. Een juwelenkastje

De vrouw des huizes die zich in de ochtend aan moet kleden? Daar horen de nodige accessoires en versieringen bij. Daar een speciale plek voor hebben is enkel maar handig.

6. Een televisie

Soms heb je gewoon trek in een luie dag waarbij je enkel in bed blijft liggen en series of films gaat checken. Een televisie helpt daar dan wel bij!

7. Een tikje groen

Een leuk plantje hier en daar doorheen de slaapkamer is ideaal om toch een beetje dat natuurlijk gevoel te krijgen waar je naar op zoek bent.

© Pexels.com

8. Leuke foto’s

Een slaapkamer is een ontzettend persoonlijke plek. Toon dan ook dat het een ontzettend persoonlijke plek is door een paar mooie foto’s te plaatsen op de muur of op het nachtkastje.

9. Een goede wasmand

De vuile kleding van de dag ervoor? Als je deze kunt deponeren in een stijlvolle wasmand is dat enkel mooi meegenomen. Heel erg praktisch!

10. De juiste kussens

Een goed bed heeft goede kussens nodig. En als het even kan nog meer kussens. Hoe groter het bed hoe meer kussens!

11. Een zacht vloerkleed

Uit bed stappen en met jouw voeten meteen op de koude vloer terechtkomen. Afschuwelijk. Gelukkig kan een zacht vloerkleed dit oplossen voor je.

12. Een zitplaats

Een zitplaats in de slaapkamer is een handige toevoeging om een gast toe te laten te zitten of gewoon om als stoel te gebruiken voor jouw kleding. Je kent het wel kleding die net niet vuil genoeg is voor de wasmand.

13. Een nachtlampje

Een goed nachtlampje is ideaal om nog even wat bij te praten of te lezen voor je gaat slapen!