Voeding

13 soorten koffie (die ook lekker zijn)

Heb jij ook zo’n zin in een heerlijk bakje koffie? Dan ben je niet de enige. In België wordt per persoon bijna 5 kilo gemalen koffie geconsumeerd per jaar. Dit komt neer op 1,35 koppen koffie per persoon per dag. Koffie is dus erg belangrijk voor de samenleving. Welke koffiesoorten zijn er? Hier een opsomming van 13 soorten koffie. Deze 13 soorten zijn geselecteerd omdat ze ook nog eens lekker zijn.

© Pixabay.com

1. Lavazza

Lavazza is de grootste koffiebranderij van Italië en volgens velen ook één van de lekkerste. Lavazza Qualita Oro is een aanrader voor de liefhebbers van een lichte espresso.

2. Segafredo

Segafredo behoort eveneens tot de grootste koffiesoorten ter wereld. Segafredo is een uitstekende koffiesoort als je houdt van een echte sterke Italiaanse espresso.

3. Illy

Illy richt zich met name op kwalitatief goede handmatige koffiemachnies voor thuis of voor in de horeca. Daarnaast zijn ook de koffiebonen van Illy kwalitatief erg goed.

4. Pellini Caffè

Pellini Caffé verkoopt zowel koffiebonen als capsules voor Nespresso en Dolce Gusto. Pellini Caffé staat bekend om de uitmuntendheid in Italiaanse espresso.

5. Starbucks

Starbucks is één van de meest bekende koffiesoorten ter wereld. Deze koffiesoort uit Seattle (Verenigde Staten) is ‘s werelds grootste keten van koffiehuizen waar alleen hun eigen koffie wordt verkocht.

6. Douwe Egberts

Deze koffiesoort bestaat al sinds 1753 maar is sinds 1978 overgenomen door Sara Lee. Douwe Egberts koffie wordt veelal binnen bedrijven gedronken.

© Pixabay.com

7. L’Or

L’Or is een Franse koffiesoort die koffiebonen uit Guitemala, Colombia, India, Papua en Brazilië verkoopt. L’Or espresso forza is een aanrader voor liefhebbers van diep donker gebrande koffiebonen met een verleidelijke smaak.

8. Gran Maestro Italiano Celeste

Deze wat kleinere koffiesoort is met name geschikt voor sterke espresso’s en koffies. De bonen zijn met name populair in Zuid-Italië.

9. Grano Intenso

Deze kleine koffiesoort uit Utrecht biedt vers gebrande koffie aan. Deze bonen zijn niet te koop in de supermarkt maar zijn exclusief en altijd vers. Voor de echte koffieliefhebber dus zeker een aanrader.

10. Kanis en Gunnik

Deze koffiesoort brengt koffiebonen van over de hele wereld samen. Kanis en Gunnik is lekkere koffie voor een zeeer redelijke prijs.

11. Gaggia

Dit bedrijf is met name actief in koffiemachines. Echter, de koffiebonen zijn geroosterd in een heerlijke traditionele Noord-Italiaanse stijl.

12. Kimbo

Kimbo is de koffiesoort voor de échte koffieliefhebber. Kimbo behoort tot de beste koffiesoorten ter wereld en komt uit Napels.

13. Pure Africa

Koffie van Pure Africa is erg lekker. Ook gaat er van iedere verkochte kilo koffiebonen, 1 euro naar de toekomst van koffieboeren in Ethiopië, Burundi & Rwanda.

Deze 13 koffiesoorten bieden veel verschillende soorten koffie aan. Ze zijn allemaal lekker en zo is er voor elke koffieliefhebber wel een favoriet.