Huis

13 accessoires die leuk en praktisch zijn

Om van een huis een echte thuis te maken zijn accessoires levensbelangrijk. Het zijn die kleine stijlelementen en producten die karakter toevoegen aan een woning en jouw smaak uitdragen. Bovendien kan je naargelang de evoluties in je leven deze vlot veranderen en vervangen. Ben jij nog op zoek naar een paar leuke accessoires die ook praktisch nut hebben? Dan vind je hier alvast 13 leuke ideetjes!

© Pixabay.com

1) Posters

Posters zijn echt geknipt om een bepaalde sfeer in huis te zetten. Het handige aan posters is dat je ze op kunt hangen en eraf kunt halen in een paar ogenblikken. Bovendien kan je ze vlot vervangen als je ze beu bent.

2) Vals groen

Weg is de tijd dat een valse plant of een valse bloem ook overduidelijk vals was. Vandaag de dag zijn ze veel realistischer. Deze accessoires brengen leven in de brouwerij zonder dat je ze in leven moet houden. Ideaal!

3) Dienbladen

Dienbladen in huis zijn een schitterend accessoire dat stijlvol is en ook praktisch. Zo kan je ze gebruiken als versiering of om bijvoorbeeld kaarsen op te plaatsen. Of je kunt ze natuurlijk gewoon functioneel gebruiken!

4) De opbergkist

Een type kist in huis hebben staan brengt je meteen in andere sferen. Nog veel beter dan dat: het is ook praktisch want je kunt er heel wat in kwijt.

5) Een sleutelboom

Mensen en sleutels? Het is niet altijd een gouden combinatie. Door een sleutelboom te kopen heb je een duidelijke plek waar ze op moeten gehangen worden.

6) Dimbare lichten

Wil je snel en zonder veel moeite een bepaalde sfeer in huis zetten? Dan zijn dimbare lichten de way to go. Vandaag de dag zijn ze goedkoop en praktisch!

7) Een klok

Het klinkt zo eenvoudig dat je er zelfs nooit aan zou denken. Een klok is ontzettend belangrijk in huis al is het maar als sierelement.

© Pixabay.com

8) Een kapstok

Het ritueel van het binnenkomen? Schoenen uit en de jas aan de kapstok. Dat gaat altijd net iets beter als er ook effectief een kapstok is om je kleding aan te hangen.

9) Een deurmat

Een leuke, mooie of grappige deurmat is een zeer praktisch accessoire voor in huis. De voeten goed kunnen vegen is belangrijk voor zowel jij als jouw gasten.

10) Een bijzettafeltje

Een bijzettafeltje naast de zetel is wel zo handig om bijvoorbeeld drinken of snacks op te kunnen plaatsen.

11) Een wandrek

Met een wandrek of wat wandplanken aan de muur zorg je ervoor dat jouw woning er hip en trendy uitziet en bovendien is het ook opbergruimte!

12) Een poef

Een poef is een ontzettend leuke zitplaats waar alle gasten weg van zullen zijn. Wedden dat er altijd wel iemand er een erezaak van maakt om op de poef te gaan zitten?

13) Een kruidenrekje

Het geheim van koken? Dat is de juiste kruiden gebruiken. Om dat vlot te doen is een kruidenrekje absoluut zijn investering waard.