Gezin

13 kleine gelukjes

Ze zeggen weleens dat een ongeluk in een klein hoekje zit. Het omgekeerde is gelukkig ook waar. Geluk zit namelijk in de kleine dingen. Net door veel van die kleine gelukjes op te zoeken, ga je je op lange termijn gelukkiger voelen. Hieronder vind je 13 dingen die je best de aandacht schenkt die ze verdienen, omdat het echte gelukmomentjes zijn:

© Pixabay.com

Verse koffie

Er gaat niets boven een kopje versie koffie om wakker te worden in de ochtend of tegen het namiddagdipje. Heerlijk. Doe ook maar eens lekker speciaal met een machiatto, een flat white, een soja latte, enzovoort.

Warme chocolademelk

Zo’n zoete chocomelk, al dan niet met slagroom, is een waar genot. Je kan ervan genieten op een koude winteravond of ‘s avonds op een terrasje na een warme zomerdag.

Een gesprek met een vriendin

Of je die vriend(in) nu vaak of weinig ziet, er is geen betere quality time dan een goed gesprek.

Een gesprek met een collega aan de koffieautomaat

Oké, het hoeft niet aan de koffieautomaat te zijn. Bij een theetje of tussen twee vergaderingen in, kan evengoed. Maar zo’n losse babbel tussen al het werken door, kan echt voldoening geven aan je werkdag.

De zon

Ongeacht de temperatuur, geeft een zonnestraal die doorheen de wolken schijnt, je een instant happy gevoel.

Een good hair day

We focussen allemaal op onze bad hair days, maar heb je al eens gemerkt hoe vaak je haar net wél perfect in de plooi ligt? Koester die momenten!

Uitslapen

Goed uitslapen voelt zalig. Geniet van die momenten zonder schuldgevoel. Het betekent vast dat je het nodig hebt.

© Pixabay.com

Na het behalen van een deadline, doodmoe in je bed kruipen

Net een stresserende deadline of examen achter de rug gehad? Het is heerlijk om je dan over te geven aan de vermoeidheid en lang en diep te slapen.

De geur van versgebakken brood

Bij de bakker of in de broodjeszaak. Het maakt je dag ineens een pak beter en je broodje smaakt nog lekkerder.

Eten

Eten is belangrijk om jouw lichaam van energie te voorzien. Het geeft je net de boost die nodig is om productief te zijn.

Nieuwe lakens op bed

Er is niets heerlijker om in te slapen dan vers gewassen lakens, liefst nog met de geur van wasproduct in.

De trein die op tijd is

Het gebeurt niet elke dag, maar wees je er maar extra bewust van wanneer alles wel op wieltjes loopt en je perfect op tijd komt op je afspraken.

Een afhaalmaaltijd

Eens lekker vettig een pakje friet of kebab gaan halen, of de iets gezondere pokébowl of sushi? Wees maar lekker lui en sla het koken gerust een dagje over.

Door dagelijks te focussen op die kleine, mooie momenten, voel je je zo een gelukkiger mens. Geniet dus maar met volle aandacht van je verse koffie, de zonnestralen of van die lekkere afhaalmaaltijd.