Lifestyle

13 festivals die je ooit eens wilt bezoeken

Gaat je hart net even wat sneller kloppen als je denkt aan een leuk festival? Dan heb je vast en zeker een bucketlist gemaakt. In dit artikel lees je wat 13 festivals zijn die je zeker eens moet hebben bezocht. 

© Pixabay.com

1. Tomorrowland

Tomorrowland is zonder twijfel een van de grootste en beste festivals ter wereld. Het festival wordt ieder jaar in het Belgische Boom georganiseerd en heeft de beste line-up op het gebied van elektronische muziek. Verwacht prachtige decors, grote shows en goede faciliteiten op de camping.

2. Rock Werchter

Rock Werchter wordt ook in België georganiseerd en staat bekend als een van de beste festivals in de Rock scene. Tal van grote namen hebben hier wel eens gespeeld en ieder jaar staan er een aantal grote namen op de agenda. 

3. Mysteryland

Mysteryland wordt sinds het jaar 1993 georganiseerd. Je hebt daardoor vast en zeker wel eens gehoord van de slogan “Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is a Mystery!”. Het festival vindt 3 dagen plaats.

4. Burning Man

Een van de grootste festivals in de Verenigde Staten, is Burning Man. Dit festival wordt in de woestijn, niet ver van Las Vegas, georganiseerd. Geld speelt hier in principe geen rol, wat betekent dat je middels ruilmethodes andere festivalbezoekers leert kennen. Een goede voorbereiding is gewenst, zoals een eigen camper, voldoende eten en drinken.

5. Ultra Music Festival

Ultra Music Festival is een concept dat in tal van grote steden over de hele wereld terugkomt. Denk hierbij aan steden zoals Miami en Kaapstad. Verwacht grote namen in de elektronische wereld, shows met lasers en met vuurwerk. 

© Pixabay.com

6. Awakenings

Awakenings is een Nederlands concept en is een van de meest bekende festivals in de techno scene. Zo worden de feesten bijvoorbeeld tijdens Amsterdam Dance event en tijdens het paasweekend georganiseerd, maar er vindt ook een groot festival in de zomer plaats. 

7. Decibel

Liefhebbers van de hardere stijlen hebben zonder twijfel Decibel op de bucketlist staan. Dit festival vindt plaats in het Nederlandse Noord-Brabant en staat helemaal in het teken van grote podia, mooie shows met lichten en lasers en een afsluiter van de avond met vuurwerk.

8. Best Kept Secret

Best Kept Secret is een alternatief festival in Nederland en bruist van het creatieve talent.

9. Soenda

In het Nederlandse Utrecht vindt meerdere keren per jaar Soenda plaats. In de zomermaanden gaat het om een outdoor festival, in de wintermaanden om een indoor feest. In beide gevallen wordt er techno muziek gedraaid.

10. Pinkpop

Pinkpop is een van de oudste festivals van Nederland. Menig bekend artiest heeft hier wel eens opgetreden en de muziek verschilt van Pop tot aan Rock.

11. Drift

Techno sets worden gedraaid op het Nederlandse Drift. Het is een kleinschalig festival wat zorgt voor een knusse setting.

12. North Sea Jazz

Liefhebbers van Jazz halen hun hart op tijdens North Sea Jazz. Dit festival vindt in Nederland plaats.

13. Woo Hah

Woo Hah staat in het teken van R&B. Tal van grote namen op het gebied van elektronische muziek worden in de line-up aangekondigd.