Voeding

De 13 beste restaurants van Antwerpen

Als het op eten aankomt, is Antwerpen een stad die beslist van wanten weet. Met restaurants met Michelinsterren en gezellige bistro’s in overvloed, zul je keuze te over hebben wanneer je beslist waar je gaat eten. Om het je wat gemakkelijker te maken, hebben we een lijst samengesteld van 13 restaurants in Antwerpen die zeker de moeite waard zijn. Dus probeer ze uit – één voor één natuurlijk!

© Pixabay.com

Restaurant Graanmarkt 13

In dit restaurant, dat is gevestigd in een 300 jaar oud herenhuis in het historische centrum van de stad, draait alles om lokale en seizoensgebonden ingrediënten. Hun vaste lunchaanbod biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, terwijl hun proefmenu de moeite waard is.

© Pixabay.com

Jacob

Met een menu dat regelmatig wordt bijgewerkt en gerechten uit verschillende landen bevat, is dit restaurant perfect voor iedereen die zich wil verdiepen. Voor iets budget-vriendelijker bestel je de lunch van hun speciale driegangenmenu.

Het Gebaar

In dit restaurant in hartje Antwerpen wordt elk heerlijk gerecht gekookt en geserveerd door mensen met een beperking. Hun zelfgemaakte tonijnpasta is een must-try!

OKOZ

Dit is een Aziatisch restaurant dat je smaakpapillen meeneemt op een reis die ze niet snel zullen vergeten. Heerlijke inventieve gerechten als Kurobuta varkensbuik met groene mango en Thaise basilicum.

Avanti

Een pizzeria met een verschil – al hun pizza’s worden gemaakt met biologische en lokale ingrediënten, wat betekent dat ze niet alleen lekker zijn, maar ook goed voor je!

Bia Mara

Een visrestaurant direct aan het water in de historische havenwijk van Antwerpen. Zoals je van elke goede visrestaurant zou verwachten, serveren ze elke dag verse krab, oesters en zalm.

Het Gerecht

Gevestigd in een prachtig 17e eeuwse gebouw met uitzicht op de rivier de Schelde. Ze serveren klassieke Franse gerechten.

© Pixabay.com

Fiera

Een restaurant met een Michelin-ster, gevestigd in een elegant herenhuis vlak bij de Grote Markt van Antwerpen.

Native

Een restaurant oud verbouwd herenhuis in het hart van de Antwerpse modewijk, is Native een stijlvol restaurant dat moderne Europese gerechten serveert.

Het Elfde Gebod

Gelegen in een van de meest iconische straten van Antwerpen. Hier eet je tussen duizenden religieuze beelden.

De Sinjoor

Verscholen in een schilderachtige zijstraat nabij het Centraal Station, is de Sinjoor een verborgen juweel dat gezonde Belgische gerechten serveert.

The Jane

Gevestigd in een oud klooster uit 1652, biedt een prachtig uitzicht over het centrum van Antwerpen en een keuken met een Michelin-ster.

Huis de Colvenier

In een elegant herenhuis uit 1884, De Colvenier serveert traditionele Belgische gerechten met een hedendaagse twist.

Als je Antwerpen bezoekt, zijn er zoveel fantastische restaurants om uit te kiezen dat het misschien moeilijk is om te weten waar je heen moet. Deze 13 eetgelegenheden zijn de moeite waard om te proberen als je in deze prachtige stad bent. Eet smakelijk!