Huis

Eettafel voor grote gezinnen? Dit zijn ze!

Je weet wat ze zeggen: groot gezind, grote tafel Stel, je hebt drie of meer kinderen: dan is het handig om de keuze voor je eettafel niet in het standaardaanbod te laten vallen. Waarschijnlijk is een grote, ruimte tafel een betere optie voor je gezin. Wat voor type tafel kun je het beste kopen? En waar moet je op letten bij de aanschaf? In dit artikel leggen we het je uit.

Groot gezin, grote tafel

Wanneer je drie of meer kinderen hebt en er komen vriendjes en vriendinnetjes mee eten, dan zit je al gauw met acht personen aan tafel. Onwijs gezellig, maar een te kleine tafel is dan niet prettig. Ook wanneer je gaat knutselen wil je genoeg ruimte hebben om grote vellen op tafel te leggen met verf en knutselspullen. Tot slot is het voor ieder gezinslid prettig om genoeg ruimte te hebben en het leuk te houden aan tafel.

Waar moet je op letten bij het kopen van een eettafel?

Een groot gezin betekent dat het verstandig is om je eettafel daarop aan te passen. Om praktische problemen te voorkomen, kun je met een aantal dingen rekening houden.

Materiaal: robuust

Wanneer je meer kinderen dan ouders aan tafel hebt zitten moet je, behalve een mooie tafel, ook zeker weten dat deze tegen een stootje kan. Denk bijvoorbeeld aan eiken boomstamtafel. Dit type tafel past zo’n beetje in elk interieur en kun je daarnaast goed behandelen en onderhouden.

© Pexels.com

Koop een tafel op maat

Denk vooruit: kinderen groeien en de bijbehorende drukte in huis ook. Het is dus handig om aan tafels op maat te denken. Zo voorzie je dat de kinderen niet op elkaars lip gaan zitten tijdens het eten. Ook als je nog denkt aan gezinsuitbreiding in de toekomst is het slim om een tafel op maat te laten maken.

Let op de poten van de tafel

Wanneer je met een groot gezin moet aanschuiven aan tafel en er bijvoorbeeld extra stoelen bij moeten komen, dan is het niet fijn als de poten van de tafel daarvoor in de weg staan. Kies dus een slim onderstel.