Huis

13 dingen die niet in je keuken mogen ontbreken

Een keuken is een belangrijke plek in huis. Hier ontmoet je elkaar, bereid je het eten voor gasten of hou je een romantisch diner. Voor al deze activiteiten is het fijn als jouw keuken zo efficiënt mogelijk is ingericht. Om jouw ideale omgeving te creëren zijn hier 13 dingen die niet in je keuken mogen ontbreken:

Slimme indeling
De indeling van een keuken kan zeer bepalend zijn voor het wel of niet fijn kunnen koken. Wat gebruik je het meest en moet dus eenvoudig te pakken zijn? En in welk deel van de keuken moeten de belangrijkste dingen te vinden zijn?

Ergonomie
Denk aan een aanrechtblad op de juiste hoogte, een goede bereikbaarheid van de bovenste planken en een niet te diep werkblad. Deze belangrijkste onderdelen zorgen ervoor dat je je lichaam niet in onmogelijke houdingen hoeft te brengen.

Lichtplan
In de keuken wil je verschillende soorten licht hebben. Zowel een vorm van sfeerverlichting, waardoor de keuken prettig voelt in je woonomgeving, maar ook een vorm van helder en sterk licht voor makkelijk werken en een goede hygiëne.

Opbergmogelijkheden
Het slim opbergen van spullen in de keuken kan het leven een stuk eenvoudiger maken. Zo kan je lades verdelen in compartimenten en beugels plaatsen om schoonmaakmiddelen aan op te hangen.

Hygiëne
Aangezien je voedsel van jezelf en anderen bereid in een keuken is hygiëne een belangrijke zaak in deze ruimte. Om bacteriën geen kans te geven, gebruik je een schoonmaakmiddel met alcohol. Controleer eerst of dit middel geen schade aanricht aan jouw kastjes en aanrechtblad.

© Pexels.com

Vaatwasser
Nog zo’n welkome aanvulling in jouw keuken. Vieze vaat is er in een handomdraai mee schoon. Handig wanneer je een groot gezin of een klein servies hebt.

Combimagnetron
Voor verschillende maaltijden is een combimagnetron ideaal. Het neem de ruimte in van één apparaat, maar heeft de functies van twee verschillende apparaten.

Kruidenrekjes
Geven een mooi overzicht van de verschillende kruiden die je in bezit hebt. Kies een mooi rekje voor op het aanrecht of voor in de kast.

Donkere plekken
Voor het bewaren van producten zijn donkere en koele plekken gewenst. Zorg dat je in je keuken altijd één of twee kastjes hiervoor hebt ingericht. Zo kan je verschillende producten veel langer bewaren.

Keukenrolhouder
Keukenpapier gebruik je vaak wanneer je dit even snel nodig hebt. In de snelheid glijdt deze wel eens mee. Zorg voor een vaste staande keukenrolhouder of een houder die aan een kastje of muur hangt.

Timer/Klok
Voor de bereiding van voedsel is het fijn om enige vorm van tijdsbesef te hebben. Zo kan je bijvoorbeeld goed in de gaten houden hoelang een gerecht moet koken.

Messenblok
Een goede set messen is tijdens de bereiding van jouw eten ideaal! Zo zorg je voor comfort tijdens het snijden van ingrediënten. Botte messen, snijden uiteraard slecht en zorgen daardoor voor een hoop frustratie.

Kinderslot
Voor sommige middelen is een extra beveiliging essentieel. Zo kan je schoonmaakmiddelen beter in een bovenkastje opruimen of in een kastje met een kinderslot. Deze sloten kunnen een hoop ellende veroorzaken en zijn hun geld daardoor meer dan waard.

Veel succes met het toepassen van deze tips en wie weet heb jij binnenkort wel zo’n keuken die aan alle essentiële zaken voldoet!