Lifestyle

13 manieren om je mooi te maken

Schoonheid zit van binnen en van buiten. Er zijn veel dingen die je kunt doen om jezelf mooi te maken. We willen ons graag focussen op innerlijke schoonheid en uiterlijke schoonheid. Pas als die twee zaken in balans zijn ben je op je mooist. Daar zijn wij van overtuigd. Lees snel de onderstaande tips door en zie hoe jij jezelf nog mooier kunt maken dan je al bent.

Een stralende lach
Het klinkt heel cliché, maar een lach is de mooiste accessoire die je je maar kunt bedenken. Iedereen is een stuk mooier wanneer die lacht. Je straalt positiviteit uit en dat trekt de juiste energie aan. Probeer lachend door het leven te gaan, ook op dagen dat het wat moeilijker is.

Een mooie coupe
Verzorg je haar goed en ga regelmatig naar de kapper. Eén keer in de 6 weken is gewenst maar voor velen niet haalbaar. Probeer op z’n minst één keer per kwartaal naar de kapper te gaan. Alle dode puntjes eraf laten knippen en eventueel een mooi kleurtje erover heen.

Koop de juiste kleding
Kijk goed naar je lijf en kleed je daarnaar. Niet te lang, niet te kort, niet te strak en niet te ruimvallend.

Investeer in verzorgingsproducten
Je huid is jouw canvas. Make-up is leuk, daar komen we later ook bij, maar als je canvas niet schoon en effen is, zal niks goed staan. Verzorg je huid goed met de juiste hydraterende producten. Reinig je huid ook goed en verzorg het met een wekelijkse scrub.

Zelfverzekerdheid is aantrekkelijk
Voel je je wat onzeker, probeer hier dan aan te werken. Ook jij mag er zijn!

Een goede basis make-up zorgt voor de juiste uitstraling
Het hoeft allemaal niet zo zwaar en veel. Een frisse lipgloss, wat mascara en een roze blush is alles wat je nodig hebt.

© Pexels.com

Een goede houding
Postuur is belangrijk. Ga eens voor de spiegel staan en zie hoe je beweegt. Hou je hoofd omhoog, schouders recht. Niet voorovergebogen stappen.

Verzorg je tanden goed
Probeer 3 keer per dag te poetsen en minstens één keer per dag te flossen. Een goed gebit is heel belangrijk.

Epileer je wenkbrauwen
Een verzorgde look begint met het gezicht. Zorg dat je naast een stralende huid ook goed verzorgde wenkbrauwen hebt.

Blijf in beweging
Je zult er beter uitzien als je je ook lekker in je lijf voelt. Heb je wat kilo’s meer en ben je er blij mee, top! Wil je er graag vanaf, begin dan met een betere voeding en meer beweging. Wil je juist graag wat meer aankomen, probeer dit dan ook met voeding en beweging te bereiken.

Slaap voldoende
Ze noemen het niet voor niets een schoonheidsslaapje. Je kan nog zo mooi zijn als je wilt maar als je onuitgerust voor de dag komt sta je eigenlijk al direct 3-0 achter.

Mediteer en doe aan yoga
Probeer met zo min mogelijk stress door het leven te gaan. Voel je wel de onrust probeer deze dan zo snel mogelijk te elimineren. Yoga en meditatie kunnen je hier goed bij helpen.

Gebruik een heerlijke parfum
Een parfum maakt elke look altijd compleet af. Ruik je lekker, voel je je direct ook een stuk beter en mooier. Kies een heerlijke geur uit die goed bij je past en waar jezelf ook heel de dag van zult genieten. Hoe fijner jij je voelt hoe meer je dat ook uitstraalt.