Lifestyle

13 manieren om gelukkiger te worden

Merk je dat je de laatste tijd ook niet zo super lekker in je vel zit en zal je dit graag willen verbeteren? Heb je het gevoel dat je het overzicht even helemaal kwijt bent waardoor verdrietige gevoelens sneller de overhand kunnen krijgen? Gelukkig zijn er een hele hoop dingen die je zelf kunt ondernemen om jezelf weer wat gelukkiger te voelen. Wij zullen een aantal tips voor je op een rijtje zetten. Volg deze tips en je zult zien dat je weer een stuk fijner in het leven zal gaan staan.

Focus je op de goede dingen in je leven
Ondanks dat er misschien veel niet zo is zoals je het graag zal willen zien zullen er ook zaken zijn die wel goed en naar wens lopen. Vaak raak je het overzicht kwijt als je niet zo lekker in je vel zit. Maak een lijst met alles wat wel goed verloopt. Je zult zien dat die lijst langer is dan je initieel dacht.

Zet de alarmklok een uurtje eerder
Tijdnood kan ook bijdragen aan een ongelukkig gevoel. Je hebt veel taken die je af wilt werken maar merkt dat het elke keer niet lukt. Zet je alarmklok een uur eerder zodat je wat meer tijd hebt. Een uur eerder opstaan is een gewoonte waar je snel aan zal wennen en je zult zien dat het een positief effect heeft op je mindset.

Bel een goede vriend of vriendin
Je hart even luchten en sociaal contact doet wonderen.

Maak een moodboard
Knip plaatjes uit tijdschriften die jou een goed gevoel geven. Maak er een mooie knutsel creatie van en koppel dit aan jouw doelen. Zo heb je een blijvende, positieve en kleurrijke herinnering van hetgeen waar jij graag naar toe wilt werken.

Schrijf in een dankbaarheidsdagboek
Dit kan een gewoon normaal schriftje zijn waarin je elke dag 3 dingen opschrijft waarvoor je dankbaar bent. Het hoeven geen geen grote gebeurtenissen te zijn. De kleine dingen doen er ook aan toe.

© Pexels.com

Spendeer minder tijd op sociale media
Sociale media kan ook bijdragen aan hoe jij je voelt. Continu geconfronteerd worden met de ‘perfecte en gepolijste’ levens van iedereen doet een mens ook geen goed.

Maak een wandeling
Probeer elke dag flink wat stappen te zetten. Wetenschappelijk wordt geadviseerd om 10k stappen per dag aan te houden. Nu is dit voor veel mensen niet haalbaar. Begin met de helft.

Meer beweging doet een mens goed
Naast een wandeling kun je ook letten op de kleine dingen. Neem vaker de trap in plaats van de lift. Fiets naar je werk i.p.v. de auto te nemen of met het openbaar vervoer te gaan.

Draai je lievelingsmuziek
Muziek heeft een groot effect op je mindset en gevoel. Draai je lievelingsnummers wanneer je opstaat en wanneer je naar bed gaat. Zo word je wakker met een fijn gevoel en val je ook in slaap met een fijn gevoel.

Verwen jezelf met iets lekkers
Hou je van chocola of een lekkere pasta. Trakteer jezelf hier dan op. Een gezonde voeding is belangrijk maar je moet jezelf ook niet onthouden van lekkernijen. Alles met mate.

Lees een goed boek
Heerlijk voor de ontspanning.

Warmte doet een mens goed
Neem een heerlijk lang warm bad en als je niet over een bad beschikt, sta dan net iets langer onder de douche. Laat het water je omarmen en geniet van de warme waterstralen op je lichaam.

Waardeer de kleine dingen
Hoe groot je doelen en wensen ook zijn, begin met het waarderen van de kleine dingen in het leven. Je zult zien dat je jezelf hierdoor minder neerslachtig zult voelen. Het klinkt cliché maar ‘wie het kleine niet eert is het grote niet weerd’.