Gezin

13 must-haves voor op een geboortelijst

Als je zwanger bent is het in de eerste plaats de euforie die het overneemt. Vanaf het derde trimester zijn het vooral ook echter de praktische zaken die het over beginnen nemen. Zo is het tijd om een geboortelijst op te stellen. Maar wat van de vele honderden spullen die je daarop kunt zetten heb je nu echt nodig? Welke items maken van een geboortelijst een lijst waar je ook echt mee aan de slag kunt? Om je op weg te helpen zijn dit 13 must-haves voor op een geboortelijst.

1.Een goed dekentje

Een goed dekentje is één van de meest simpele dingen die je op een geboortelijst kunt plaatsen. Het is ook één van de dingen die je het vaakst zult gebruiken en het meeste dankbaarheid voor zult voelen.

2.Verzorgingskussen

Een verzorgingskussen is een absolute essential voor ouders to be. Een baby heeft luiers nodig. Ontzettend veel luiers. En een goed verzorgingskussen met extra hoezen maakt de hele beproeving er toch een klein beetje aangenamer op.

3.Slaapzakjes

Een baby moet slapen en met de juiste slaapzakjes krijg je dit voor elkaar. Idealiter heb je er een paar die je kunt roteren zodat jouw kind altijd knap gekleed in slaap kan vallen.

4.Een babyfoon

Een babyfoon is een absolute must-have om de baby rustig te laten slapen en zelf ook gemoedsrust te hebben. Je hebt er met video en je hebt er met enkel geluid.

5.De verzorgingstas

Een verzorgingstas is een essential als je op weg gaat met de baby. Vergeet dure exemplaren: reken op functionaliteit. Je hebt altijd meer nodig dan je denkt.

6.Een buggy

Als nieuwbakken ouder komen er grote kosten op je af. Een buggy is een vrij tot zeer duur product waar je toch niet zonder kunt.

7.Een handig badje

De meeste mensen hebben geen gigantische wasbak thuis. Een tummytub is dan een handige oplossing om de kleine in bad te steken.

8.Badproducten

De baby heeft totaal andere producten nodig voor in bad en de badkamer dan jij nodig hebt. Als deze op een geboortelijst staan heb je ze al meteen in huis. Lekker handig!

© Pexels.com

9.Hydrofiel doeken

Hydrofiel doeken zijn doeken waar je voorheen vast nog nooit van had gehoord. En nu? Nu gebruik je ze voor letterlijk alles. Schoonmaken, afdrogen, inbakeren en ga zo maar door.

10.Babythermometer

Het spreekt voor zich dat het belangrijk is om de temperatuur van de baby te meten!

11.De Maxi-Cosi

Een Maxi-Cosi is weer één van die producten die ontzettend duur is voor nieuwe ouders maar waar je niet zonder kunt. Ideaal voor de grootouders om in huis te halen!

12.Flessensetje

Flesjes heb je in alle maten, vormen, modellen en gewichten. En je zult ze doorheen de eerste levensmaanden allemaal nodig hebben.

13.Poederverdeeldoos

Een poederverdeeldoos is de heilige graal van het voederen van een baby. Het is goedkoop, het is praktisch en je kunt absoluut niet zonder. Zet het op de lijst.