Lifestyle

Hoe ver moet ik op een dag fietsen?

Hier lees je hoeveel je per dag moet fietsen om een paar kilootjes af te vallen, en op wat voor manieren je fietsen beter kan integreren in je dagelijkse leven.

De meeste mensen vinden het prettig om een beetje in vorm te blijven en een goede conditie op te bouwen. Op deze manier ben je fitter, zit je lekkerder in je vel en gaat alles je net wat eenvoudiger af dan wanneer je weinig tot niet sport. Je merkt het ook aan je mentale staat: als je weinig beweegt dan gaat je geweten knagen en je zal merken dat je meer stress ervaart dan wanneer je op een regelmatige basis sport. Een manier om te sporten is door een sportschool te bezoeken, of door op tennisles te gaan met een clubje vriendinnen. Dit zijn vrij doorsnee manieren, maar er zijn veel andere mogelijkheden om toch wat fitter te worden. Fietsen is een vrij efficiënte methode om wat kilootjes af te vallen op een fijne manier. Je kan genieten van een podcast en van de prachtige natuur, terwijl jij zonder dat je het doorhebt heel actief bezig bent. Als je geen zin hebt om heel verre afstanden af te leggen, kan je natuurlijke ook voor een andere type fiets kiezen: elektrische fietsen. Maar, hoeveel moet je per dag precies fietsen, en hoe kan je dit precies combineren met je dagelijkse, drukke leven?

Naar je werk

De meeste mensen pakken de auto naar hun werk, maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om hier met een elektrische fiets naartoe te gaan. Zulke elektrische fietsen zijn enorm handig, omdat je hier veel sneller mee kan fietsen dan een gebruikelijke, reguliere fiets. Op de fiets kan je rustig ontwaken en voordat jij aan je werk begint, heb jij er al een hele work-out opzitten. Je wordt een stuk energieker van zo’n fijne work-out vroeg op de ochtend, en dit kan je werktaken ten goede komen. De meeste mensen fietsen zo’n 20 tot 30 kilometer, wat je met een elektrische fiets gemakkelijk binnen een uur kan afleggen. Als je elke ochtend met een frisse start aan je baan beginnen wilt, dan is het zeker aan te raden om af en toe met de fiets naar het werk te gaan!

© Pexels.com

Dagelijkse leven

Fietsen integreren in je dagelijkse leven kan lastig zijn. Maar, als je er een gewoonte van maakt om de elektrische fiets te pakken in plaats van de auto, dan gaat het vrij gemakkelijk. Je zal merken dat je aanzienlijk beter in je vel zit als je vaker met de fiets naar restaurants of de supermarkt gaat! Je lichaam zal er flink van profiteren, net als je mentale staat. De meeste mensen die er met een fiets op uit trekken fietsen gemiddeld zo’n 30 kilometer per week naar onder andere de supermarkt, het café, hun vriend/vriendin, de tandarts of dokter en andere plekken waar een individu minstens een keer per week komt. Het klinkt misschien veel, maar als je je natuurlijk bedenkt dat veel mensen tegenwoordig een elektrische fiets hebben, dan tik je dit getal al snel aan.

En, wanneer ga jij naar de fietsenwinkel om een nieuwe fiets te scoren, zodat jij je nieuwe favoriete sport kan ontdekken?